Villafiber

Uppdatering 7 oktober 2013:
Båda kampanjerna avslutade, den senaste avslutades 2 juni 2013
.

Telias kampanjer för villafiber i Älvsjö är sedan början på sommaren avslutade, och alla som fanns skriva på adresser i berörda områden skall alltså ha haft möjligheten att beställa en fiberanslutning om man ville. I de fall det varit svårt att få kontakt med fastighetsägaren gjordes ett flertal brevutskick och man knackade även dörr hos alla berörda fastigheter.

Kampanjerna riktade sig enbart till enskilda villaägare, varför de mindre (eller större) BRF eller samfälligheter som finns i området inte fick något erbjudande. Dessa kan på eget initiativ kontakta Telia Öppen Fiber eller annan leverantör för att be om en offert för anslutning.

Är du nyinflyttad i området och förra husägaren valde att inte installera fiber finns i nuläget tyvärr ingen generell lösning. Men du kan kontakta kundtjänsten för Telia Öppen Fiber. De kan direkt se om ert hus kan få fiber (om det är förberett på er gata) och ge pris på vad det skulle kosta.

Kundtjänst för Öppen Fiber nås på 020-40 24 00, vardagar mellan kl. 08.00-16.30, eller via e-post.

 

Frågor och svar

Jag har Telia ADSL med bindningstid idag. Vad gäller när jag får min fiber installerad?
Du kan via Telias kundtjänst “uppgradera” till bredband via fiber med Telia som tjänsteleverantör och bortse från eventuell bindningstid du har kvar på ditt ADSL. Varje enskild kund kontaktar Telia kundtjänst själv för att ordna detta när fiber finns på plats. Detta är inget som i dagsläget går att lösa per automatik via Bredbandswebben utan man behöver kontakta kundtjänst hos Telia.


En del av den tidigare informationen på denna sida får ligga kvar tills vidare, då det kanske kan hjälpa andra områden som vill ha fiber till sina villor.

Artiklar på langbrovilla.se om villafiber

Notera att telefonnummer i dokumenten från Telia nedan INTE är aktuella för oss. De gäller endast när man väl har fiber indraget i huset.

pdf Ladda ned Telia Öppen FIber till VIlla (pdf)
pdf Ladda ned Telia Öppen Fiber Leverantörer (version mars2012) (pdf)
pdf Ladda ned Villafiber Vanliga frågor (version mars2012) (pdf)
pdf Ladda ned Villafiber Vanliga frågor - 1 sida (version mars2012) (pdf)
pdf Ladda ned Fiberpresentation Älvsjö Fastighetsägareförening (pdf)
pdf Ladda ned Flygblad Fiber Dec 2012 (version nov2012) (pdf)

69 kommentarer till Villafiber

 1. k.r skriver:

  Notera att Bahnhof i vissa nät börjat NATa trafiken ut till nätet, dvs plötsligt har du ingen publik IP längre. En sådan måste man ansöka om, och det är upp till leverantören att “godkänna” din ansökan, och förse dig med publik IP.

  http://bahnhof.se/priv/kundservice/support/bredband

  Jag säger inte att detta sker i Telias nät, men det är ju dumt att gå på niten, första man gör 🙁

  Bahnbof har kommenterat/föklarat anledningen till NATningen i http://www.sweclockers.com/forum/14-internet-uppkoppling-och-natverk/1221271-bahnhof-byter-till-privata-ip-adresser/index2.html .

 2. Ronnie Eriksson skriver:

  Intressant brev man fick i går… 🙂
  “Bekräftelse på anslutning av Öppen Fiber”
  “Leveransen är klar”
  Och det kommer en faktura om 1-2 veckor… 😀
  Hm… Väldigt smidig och osynlig installation, för att inte tala om projektören som jag inte sett…

  Tyvärr bara en dröm, ringde deras kundtjänst och en röst förkunnade att dom hade ett problem med utskicken… Nya utskick kommer med rätt information. ^^

 3. Fredrik skriver:

  Tror att många har missat informationen som skickats ut. Tror vi hade högre anslutningsprocent när det var zitius som försökte. Har för mig att den var 60% men nu är det bara 25% i herrängen. Kan vi på något sätt få ta del av den gamla listan? Tack vare telia så känns det som vi behöver betydligt lägre anslutningssprocent och deT borde inte vara några problem att komma upp i en acceptabel nivå.

  För min egen del kan jag tänka mig att betala exta bara så detta blir av. Kommer det att finnas några sådana möjligheter? Behöver fiber till företaget så en större investering är mycket tänkbar.

  • webmaster skriver:

   Vet du vem som höll i insamlandet av intresse tidigare? Var det Zitius själva? Isf tror jag det kan bli svårt. Om jag inte missminner mig hade den person som då hade kontakt med Zitius försökt få ut denna lista utan framgång. Men jag kan komma ihåg fel. Snacka med grannarna och hör om det fått informationen. Om någon/några vill gå och knacka dörr kan även det hjälpa. Som sagt, det handlar om hur många intresserade det är och de ska helst också vara så koncentrerade som möjligt. Försök få upp intresset i kvarteret och de kringliggande kvarteren.

   Vad gäller att betala extra för att snabba på vet jag inte vilka möjligheter som finns. Då handlar det nog om att du som företag går på leverantören och säger att du vill ha fiber nyss och vill betala. Men risken är att det blir väldigt dyrt istället. De diskussioner vi för med leverantörer (fn bara Telia) handlar om att ansluta så många privatkunder som möjligt i området. Men vi är medvetna om att det finns många småföretagare i Älvsjö som väldigt gärna vill ha fiber.

 4. Jan Evaldsson skriver:

  Apropå fiber! I samband att man drog markledning i st f luftledning i Långsjö hade man diskuterat med Telia att lägga teleledningar vid samma grävning. Telia var inte intresserade men i samband med grävningen bjöd man på att lägga tomrör (sk kanalisation). Det finns således (osäkert hur mycket) rör redan dragna. Någon anslutning till hus gjordes dock inte utan det lades enbart i gatan.

  • webmaster skriver:

   En sådan sak gör ju helt klart att förutsättningarna för en snabbare och förhoppningsvis billigare installation ökar. Slipper man/de gräva upp gatan är ju väldigt mycket vunnet. Jag för in det i mina noteringar. Tack! /Thomas

 5. Kristofer skriver:

  Kan boende i områdets små bostadsrättsföreningar haka på detta?

  Det finns ju boende i t.ex parhus i bostadsrättsform som säkert är intresserade och kan stärka incitamentet att dra fiber i området.
  Telia uppger att de vill ha 15 hushåll i en fastighet för att lämna offert och flertalet föreningar är klart mindre än så.

  • webmaster skriver:

   Jag kan ta upp frågan med Telia vid min nästa kontakt och se vad de säger. Det borde ju gå att ansluta era hus med samma kriterier (ca 20kkr för anslutningen) men sedan kanske ni får ordna fastighetsnät själva.

   Ska jag vara ärlig tror jag ni som BRF kan få väldigt mycket bättre villkor om ni skulle ansluta er med tex Ownit. Ni har redan en förening som kan stå som avtalspart. Kolla med dem också om ni inte redan gjort det.

   /Thomas

   • Gunnar skriver:

    Jag tillhör en brf på 3 lägenheter, och jag tror inte vi har möjlighet att få något intressant avtal. Detta är nog lösningen för oss.

    • webmaster skriver:

     Tjenare Gunnar 🙂 Jag tar upp frågan med Telia, de bör ju rimligtvis ha stött på liknande “problem” på andra ställen.

     /Thomas E

 6. Hugo Nilsson skriver:

  Nice!!! Vill ha!!!

 7. Mkael C skriver:

  Hoppas det blir nåt av denna gång! Med tanke på Zitius tysta insomnande.
  Hur stort antal intresserade behövs per område, är det 360 i resp område eller varierar det beroende på antal hushåll?

  Med vänlig hälsning,
  Mikael C

  • webmaster skriver:

   Telia verkar vilja nå en ganska hög intressegrad innan de tar det vidare till Skanova för vidare planering. I Långbro ligger vi fn över 30% anmält intresse och det verkar vara på gränsen. Sedan beror det lite på området. Tex Långbro delar telia in i ytterligare tre mindre områden och i dessa hänger det sedan lite på hur koncentrerat intresset är på vissa gator osv. Med andra ord en hel del olika punkter som ska vara “rätt” för att det ska hända något :/

   (antalet 360 har du nog fått från ett av våra tidigare inlägg. Dessvärre har Telia efter det velat ha ytterligare intresseanmälningar..)

   /Thomas

 8. Peter Ericsson skriver:

  Hej,

  Vad är statusen nu efter sommaren? Vore ju fantastiskt bra om det här kunde bli av under hösten.

  Med vänlig hälsning

  Peter Ericsson

   • Peter Ericsson skriver:

    Tack,

    Spontant känns det som att höstens arbete ärbprecis det som redan gjordes i våras, en gång till. Vi har ju anmält intresse och svarat på frågor, operatörer har sonderats. Trodde vi gick inne skarpt läge nu. St inte de andra föreningarna med tidigare? Är det därför arbetet “börjar om”?

    • webmaster skriver:

     Arbetet börjar inte om helt och hållet. De andra föreningarna var inte med från start, men det har visat sig efter hand att intresset är stort även där och att det kan vara bra att göra en gemensam sak av det hela, inte minst för att visa aktörerna att det finns ett stort intresse i ett stort område. Vi jobbar samtidigt på för att det ska hända saker här i Långbro där vi redan visat på ett stort intresse.

     Det som nu kommer ske är att, precis som Herrängen skriver, vi kommer gå ut med information till alla ca 7000 hushåll i våra fyra föreningar för att försöka få in än mer intresseanmälningar. Alla i långbro som redan anmält intresse kommer också få informationen men någon ny anmälan är inte nödvändig.

     Som Herrängen skriver kommer vi även fokusera på Telias lösning med individuella fiber-avtal, och jag har precis pratat med dem om detta för några minuter sedan. De sitter redan och projekterar och kommer komma med ett erbjudande till Långbro först. Även Långbro kommer delas in i mindre etapper. Tyvärr kunde de inte uppskatta när i tid de kan komma ut med ett erbjudande dock, men hoppas på så snart som möjligt då de är medvetna om att vi kämpat för detta ett tag nu och de ser potentialen.

     Så det händer saker, om än långsamt. Och vi som anmälde intresse för ett år sedan ska förhoppningsvis inte behöva vänta på att kringliggande områden uppnår en kritisk massa av intresserade innan det “riktiga” arbetet påbörjas hos oss. Jag var själv orolig att det stått still helt hos Telia då vi bytt kontaktperson där som inte återkommit till mig, men han har tydligen jobbat på i det tysta under tiden.

     Jag kommer försöka författa ett inlägg på sidan under de närmaste dagarna som summerar informationen ovan på något bra sätt, och även försöka få med någon text i nästa LVF Aktuellt om status.

     • Peter Ericsson skriver:

      Hej,

      Hur gick det med sammanfattningen om status på fiberprojektet?

      Mvh

      Peter Ericsson

 9. k.r skriver:

  Synd att Telesnor idag gick in och köpte Ownit 🙁

 10. Fredrik Blomqvist skriver:

  Finns det fortfarande tid att anmäla sitt intresse, dvs kommer man fortfarande få samma pris som resten av de anmälda?

  Angående låsning så skulle jag helst se ett öppet nät då Telia till exempel tar ut ganska höga avgifter när det gäller villafiber jämfört med resten av leverantörerna. Såvitt jag vet så har Telia ingen “guldkvalité” på sitt bredband.

  Slängde i all fall ihop ett dokument där man kan jämföra priser (tagna från deras hemsidor):
  https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AhvHnAzUERjbdEI0cFRaUDNLd0ZyRjFZUWU2VEgzRUE

  • webmaster skriver:

   Tack för sammanställningen. Det går fortfarande bra att anmäla intresse. Diskussionerna pågår fortfarande och det är ännu inga avtal skrivna, så det är inte heller några priser bestämda. Intresseanmlan är än så länge icke bindande, och endast ett underlag för diskussion med leverantörerna.

   Vi pratar fn med Telia och Ownit, där Ownit nämnt ett pris per månad för 100/100 som ligger under halva priset av den billigaste i din sammanställning. Ownit är ett öppet nät i en meningen att vi är fria att handla upp leverantör av bredband i nätet själva, och på så sätt utsätta dem för konkurrens på ett helt annat sätt än i tex Telias öppna nät där operatörerna köper in sig.

   • Fredrik Blomqvist skriver:

    Låter ju onekligen intressant! Ska anmäla mitt intresse genast.
    Ifall att vi skulle sluta något avtal med någon, antar att det skulle bli runt 3 år sen då tills man får fibern eller?

    • webmaster skriver:

     Med Ownit-lösningen diskuterar vi några olika alternativa lösningar. En där vi som förening äger nätet från dag ett men har drift- och bredbandsavtal med Ownit ett antal år (utan ensamrätt för dem). Vi pratar även lösningar där vi inte behöver äga nätet (med allt vad det innebär) men ändå kan få till bättre tjänsteavtal än med Telia Öppen Fiber. Vi får helt enkelt se var vi hamnar i slutändan. Villafiber är ny mark att bryta för många operatörer vad gäller utformning av avtal och lösningar så det behövs en del arbete innan man hittar bästa alternativet.

 11. Olle skriver:

  Vad är status? Ser ju ut på stapeln som att det är fler än de 350 som Telia “krävde” som har anmält intresse. Vänligen, Olle

  • webmaster skriver:

   Det stämmer, vi har ca 370 hushåll på listan vi lämnat in till både Telia och Ownit. Status är just nu att vi väntar på svar från båda två och jag hoppas kunna komma med någon typ av uppdatering inom någon vecka. Vi jobbar dessutom samtidigt på ett samarbete med övriga tre föreningar i Älvsjö.

  • Erik skriver:

   Fick precis ett samtal från någon som presenterade sig som Skanova.
   De verkar hålla på med en egen undersökning för att kolla intresset för fiber, samt om vi redan fått något erbjudande från någon konkurrent.
   Är det något som pågår över hela området eller var detta ett enskilt provskott?

   • webmaster skriver:

    Spännande. Verkar ju lustigt om skanova ringer runt efter att ha fått offertförfrågan både från Telia och Ownit. Kanske funderar de på om de ska ta oss som “kampanjområde” nu när de sett att andra aktörer finns på kartan. Det har hänt förr.

 12. Peter Ericsson skriver:

  Hej,

  Det dras just nu fiber genom gamla Älvsjö. Har ni kontakt med det projektet? Det vore ju enkelt att fortsätta Pukslagargatan rakt in i Långbro.

  • webmaster skriver:

   Hej, det har vi missat. Jag såg dock att det var grävt på drabbningsvägen idag. Vet du vem man kan kontakta om ang det projektet? Eller vem som lägger ned fiber?

   • Peter Ericsson skriver:

    Har bara sett stora rullar med Ericsson-kablar på gräset vid återvinningen, och grävningen på drabbningsvägen. Men det bör undersökas!

    • webmaster skriver:

     Hej. Vi har kollat närmare på detta nu. Det är Stockholm Vatten som gräver på Drabbningsvägen, förmodligen för arbeten på vattennätet. Kabeltrummorna verkar vara kraftkabel, troligen till återuppbyggnaden och expansionen av det nedbrutna dagiset.

     • Dan Valberg skriver:

      På Herr Stens Väg och Pukslagargatan schaktar Fortum för att ersätta dom gamla luftburna kablarna och förlägga dom nya kraftkablarna i gatan. Kundtjänst på Fortum hade inga uppgifter om det finns någon samordning med något fiberföretag. Trist om det inte blir så när ändå gatorna är “öppnade”

     • webmaster skriver:

      Ja, jag gick Herr Stens väg hem idag och såg att det var Fortum som jobbade där. Tack för att du kollade med dem. Man kan ju tycka att de iaf kunde lägga ned lite tomrör för framtida bruk när de ändå är där nere och rotar. Om inte annat kunde ju kommunen bekosta det då det trots allt inte är Fortums “uppgift”. Och kommunen vet ju när någon ska gräva i backen så det borde kunna samordnas ganska enkelt. Men men…

 13. HasseB skriver:

  vem kommer att äga fibernätet? Föreningen eller Leverantören?

  • webmaster skriver:

   Hej Hasse. Det är en fråga som håller på att utredas. Skulle vi gå med Telias Öppen Fiber är det Telia som äger nätet. Men vi tittar även på andra lösningar.

 14. Fam Kingsepp skriver:

  En arbetskamrat som bor i Huddinge berättade för mig idag att de blev klara med upphandlingen mot Telia. De valde att låsa sig till Telia i 9 år och fick därmed ner kostnaden för anslutning till 0 kr. Antalet villor som skulle anslutas var 360 (om jag inte minns fel).

  Jag är ingen som normalt gillar att låsa mig till en operatör men jag skulle tro att ett sådant upplägg skulle få många fler intresserade om den initiala kostnaden blev låg.

  Finns det diskussioner kring att eventuellt bida sig mot en leverantör?

  • webmaster skriver:

   Diskussionen har funnits och finns. Vi ser helst ett öppet nät, men som du säger, kan man få ned priset ordentligt kan en inlåsning vara en möjlighet. Jag har pratat om detta med Telia och svaret var att visst går det att få ett nät där Telia har ensamrätt på tjänsterna och på så sätt förmodligen få ned priset. Dock kräver det en samfällighet som avtalspart, något vi valt att försöka undvika.

   Vet du om din arbetskamrat ingår i en samfällighet som är avtalspart mot Telia? För jag har svårt att tro man kan få ned installationskostnaden så pass med individuella avtal (vilket är den lösning vi tittar mest på för närvarande).

   /Thomas

 15. Johan Lange skriver:

  Strålande initiativ!

 16. Lars skriver:

  Finns det någon annan än telia som kan leverera via fibern?

  • webmaster skriver:

   Svar ja. I Telias öppna fiber finns det 8 aktörer från start. Telia, AllTele, Bahnhof, Bredband2, Universal Telecom, Tele2, T3(?) och Tyfon är de jag fått namn på.

   • Oskar skriver:

    Har det förts några diskussioner med Telia om att inte ha det som ett öppet fibernät (om Telia levererar sånt)?
    Min erfarenhet är att abonnemangspriserna går att pressas väldigt mycket om man binder sig.

    Som exempel, tittar jag på två av de leverantörer som nämns så tar Bredband2 397kr/månad för 100/100Mbit och AllTele 535kr/månad (utan några kampanjer och paketerbjudande osv).
    (givetvis kanske det inte är de priser vi skulle få, men sannolikt har de samma avgifter till alla kunder inom öppna nät)

    Som jämförelse kan jag ta när det drogs in fiber i min bostadsrättsförening där jag bodde förut. Tillsammans med grannfastigheten gruppanslöt vi drygt 200 lägenheter, där fick vi en månadsavgift på 75kr/månad för 100/100Mbit.

    Med lägre månadsavgifter, istället för i princip samma avgift som de flesta redan har idag för sitt ADSL, så tror jag att det är lättare att övertyga många som är tveksamma p.g.a. den höga installationskostnaden som det innebär.

    • webmaster skriver:

     Det som diskuterats är om man kan få ned installationskostnaden om man väljer att tex binda sig några år på telias tjänster. Men det var inget alternativ lätt det som. Men vi kan väl bolla upp frågan som du vinklar det också och se vad de säger.

    • webmaster skriver:

     Svaret från Telia är att visst kan man kika på en lösning där vi binder oss till Telias nät och tjänster kollektivt i ett antal år. Då kan man få ned både installationspris och månadskostnad som du beskriver. Dock krävs då en ekonomisk förening som avtalspart, någonting vi valt att försöka undvika för att slippa allt administrativt merarbete det skulle medföra. (och att gruppansluta 200 lägenheter i två flerbostadshus är ju enklare än att ansluta 300 villahushåll, så att nå 75:- per månad vore nog svårt i vårt fall)

     Vad gäller det ytterligare 60 hushållen så är en grov uppskattning att priset på installationen ligger på ca 20-22k om vi når 360 intresserade. Så vi ska nog försöka få in iaf det dubbla (Alltså 120-150 till, totalt 420-450) för att komma ner under 20.000 vilket jag tror är en smärtgräns för många.

 17. jens tinfors skriver:

  Av en slump fick jag syn på ett A4 på en stolpe invid vivelparken som frågade om jag var intresserad av fiber.

  Jag känner inte till hur mycket ni gått ut med denna förfrågan, men jag ställer gärna upp och delar ut informationsblad eller sätter upp fler lappar.
  Ju fler som är intresserade desto större chans att lyckas och möjlighet att pressa ner installationskostnaden.

  • webmaster skriver:

   Kul att någon sett lapparna vi satt upp. Dessa lappar var ett försök att nå fler boende än vad vi verkar ha gjort via våra LVF Medlemsutskick som gått ut i flera omgångar till medlemmar och en gång i pappersformat i brevlådan till *alla* boende i Långbro. Men det verkar som inte alla läser de utskicken då jag hört flera som inte känt till våra planer på annat sätt än via grannsnack och dessa små lappar.

   Just nu jobbar Telia på det underlag med lite knappt 300 intresserade och kommer komma med ett förslag om ungefär en månad. Men visst, ju fler intresserade vi är desto bättre är chansen till ett bättre pris.

   /Thomas

 18. webmaster skriver:

  Ni i Herrängen som visat intresse. Har ni koll på vem/vilka i Herrängen som kan ha varit inblandade i diskussionerna och eventuellt avtal med Zitius? Maila mig då gärna på webmaster@langbrovilla.se. Tack.

  /Thomas

 19. Pingback: [Fiber] Telia har fått intresselistan | LVF Långbro Villaförening

 20. Lennart Hedlund skriver:

  Fiber är bra!

  Vi fick fiber framdragen till husväggen när vi fick fjärrvämen för ett par år sedan. Vet någon vem som äger denna fiber eller vad som kanske ska hända med denna?

  /L

  • webmaster skriver:

   Är du säker på att det verkligen är fiber framdraget, och inte bara tomrör? Det senare brukar man ibland lägga ner när man ändå gräver, för framtida bruk. Vi har tex ett tomrör (orange tele) från gatan som förmodligen lades ner samtidigt som elmatningen lades ner i marken.

 21. Gunnar Lundquist skriver:

  Vet någon om vad som hände med Zitus information och inttesseanmälan hösten 2010. Blev vi för få som var intesserade ??
  Gugge

  • webmaster skriver:

   Zitius är en av de vi har initierat en diskussion med. Jag vet inte status där just nu dock. Men – kom de med ett erbjudande i Långbro under 2010? Det har jag inget minne av, och jag är en som skulle hakat på direkt.

   • Gunnar Lundquist skriver:

    Första veckan i okt 2010 var vi på möte i Herrängens skola och fick info. Fick även ett samtal från dom några veckor senare där dom trodde att det skulle bli tillräckligt många som änmälde sig, men tyvärr blev det inte så. Priset avskräckte säkert många. 24000:- skulle det kosta.

    • webmaster skriver:

     Var inte det bara för Herrängen? Eller var Långbro med på den svängen också? Jag vet att Zitius var aktuellt i Herrängen men att det verkar ha runnit ut i sanden.

     • Gunnar Lundquist skriver:

      Stämmer, men jag tror att det skulle gälla vidare till Långbro också. Eftersom Stokabs (tror jag) anslutningspunkt finns vid Herrängens skola så låg vår adress på första anslutningen men det var tydligen inte tillräckligt många som anmälde intresse varför jag tror att det blev för dyrt att gå vidare.

     • Oskar skriver:

      Jag var i kontakt med Zitius i september 2010. Då svarade dom att det bara gällde Herrängen, men att dom efter nyåret (tidigast) skulle börja undersöka andra områden och Långbro skulle då vara intressant. Vid senare tillfällen svarar dom inte alls.

      Men verkar som att det inte har hänt så mycket där. På en annan sida här så var någon som kommenterade att det inte hade hänt något mer med Zitius i Herrängen.

     • Ronnie Eriksson skriver:

      Jag kan svara på Herrängen att Zitius togs över av Quadracom och jag sökte information hos dom många ggr innan jag till slut fick svar i slutet av förra året att projektet är nedlagt pga för dålig täckningsgrad, 25-30%, dom ville ha minst 50. Dock har dom fullständigt skitit i att informera alla som har skickat in kontrakt så ingen vet om detta…

 22. Niklas skriver:

  Hur kommer det sig att det bara är ca 250 som är intresserade?

  Var kom 95% ifrån?

  • webmaster skriver:

   Jag får väl erkänna att siffran 95% är ett litet marknadföringsknep. I den anonyma undersökning som vi hade på sidan under sommaren och hösten var det ca 95% av de som svarade som var intresserade av att få fiber indraget. Om jag inte minns fel var antalet svar omkring ca 80 stycken.

   Varför vi idag har “bara” ca 250 intresserade kan jag inte svara på, men jag hoppas att ni alla som läser här hjälper till att sprida budskapet till grannar och bekanta i området så vi kan få ett så bra intresseunderlag som möjligt inför förhandlingar med leverantörer.

   /Thomas

 23. Johan skriver:

  Vill också hojta till om att det är ett bra initiativ. Dock så är min magkänsla att kostnaden kommer få folk att backa i sista svängen. Jag utgår då från de siffror som ni nämner i “LVF-Aktuellt nr 6 2011”
  Har föreningen någon kontakt med Älvsjös övriga villaföreningar?
  Om kan man presentera ett riktigt stort antal potentiella anslutningar kan man möjligen få ner priset så att det stora flertalet faktiskt väljer att ansluta. Jag inser att det blir ett mycket större projekt om även andra delar av Älvsjö är med.
  Men det borde samtidigt vara lättare att sätta upp en engagerad projektgrupp när antalet intressenter är större.

 24. Runar Bylund skriver:

  Det beror på till vilket pris.

  • webmaster skriver:

   Självklart beror det på priset. Men denna intresseanmälan är inte bindande på något sätt. Leverantörerna behöver en indikation på hur många som är intresserade och var de bor för att kunna projektera och räkna ut ett pris. Så är du det minsta intresserad, fyll gärna i en anmälan här.

 25. Constantin Clembetsanis skriver:

  BRA initiativ.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: