Arbetet med fiber fortgår

/, Information, Villafiber/Arbetet med fiber fortgår

Arbetet med fiber fortgår

Föreningen har ju sedan i somras undersökt intresset för fiberanslutning till villorna i området, och även undersökt lite vilka alternativ som finns. Det har visat sig att det finns en del intresse bland de boende, och vi har därför satt ihop en arbetsgrupp bestående av fyra personer som nu ska gå vidare med arbetet att undersöka vilka leverantörer som kan vara aktuella.

För att ha ett vettigt underlag att presentera för en leverantör har vi därför nu satt ett sista datum för intresseanmälan (icke bindande) och före den 31 januari 2012 skulle vi vilja ha in din intresseanmälan via http://langbrovilla.se/fiber/ – där kan du även se hur många som redan anmält intresse. Flera leverantörer ser gärna att ca 50% av hushållen i ett område är intresserade. I vårt fall skulle det handla om ca 700 hushåll för att täcka in hela området! Så se till att sprida ordet och intresset till dina grannar och bekanta i området.

Se även sidan http://langbrovilla.se/fiber/villafiber-vanliga-fragor/ där vi kommer försöka sammanställa de frågor som dyker upp ang fiberinstallationer.

I sista LVF-Aktuellt för året som delas ut till alla 1400 hushåll i mitten av december kommer vi även skriva lite om fiber och varför man ska ansluta sin villa. Läs gärna det.

För er som undrar – i dagsläget förs en aktiv dialog endast med Telia, som hittills är den enda leverantör som visat intresse att leverera fiber via sin produkt “Öppen Fiber” där Telia endast levererar själva fiberanslutningen, och du som kund sedan kan välja att köpa tjänsterna (bredband, TV och telefoni) från ett urval av 8 aktörer i nätet, bland annat Tele2, Bahnhof och Telia själva. Vi fortsätter att undersöka vad övriga leverantörer kan erbjuda. Tills vidare, håll till godo med den broschyr vi fått av Telia som fanns tillgänglig på höstmötet i oktober och nu även som PDF. Notera dock att de supportnummer som finns i foldern INTE gäller oss, då vi ju faktiskt inte har någon fiber i gatorna ännu.

[download id=”8″ format=”2″]

By |2011-12-10T00:43:40+00:00november 29th, 2011|Categories: Dokument, Information, Villafiber|Tags: , , , |1 Comment

About the Author:

One Comment

 1. Lars Olov Ånséhn 11 december, 2011 at 16:40 - Reply

  Toppen om det går att fixa.
  Jag använder nu glocalnet12-24 men det ger inte mer 9-11. Har just provat med 3mobilt som gav 5 -8 och prövade sedan Telenor 80 som svajande gav mellan 2!! -11. Alldeles uppenbart att något skuggar mobilt bredand på min adress. Kollade sedan på Telia telefonjacket men konstaterade att de inte ens garanterar mer än Glocalnet trots reklamen med 30 och uppåt.
  Som sagt: Hel suveränt om det går att ordna med fiber.
  Med vänlig hälsning
  Ånséhn

Kommentera