[Fiber] Statusuppdatering

/, Villafiber/[Fiber] Statusuppdatering

[Fiber] Statusuppdatering

Eftersom det finns lite funderingar över hur det går med fiberarbetet kommer här en snabb liten uppdatering.

Så här under semestertider har det inte hänt speciellt mycket. Tyvärr hann jag inte få någon uppdatering av Ownit innan semestern och kommer kontakta dem igen om ca en månad.

Telia har bytt kontaktperson och jag förväntar mig att den nya hör av sig till mig efter semestrarna.

/hälsningar från sommarstugan

By |2012-07-27T11:11:46+00:00juli 27th, 2012|Categories: Information, Villafiber|Tags: , |6 Comments

About the Author:

6 Comments

 1. John Irme 9 oktober, 2012 at 16:03 - Reply

  Hej,

  Det verkar inte som att detta har gått fram till alla boende i området. Jag har inte sett ngt om det tidigare utan råkade hitta detta av en slump när jag frågade medlemmarna i vår grannsamverkan om det finns intresse för Fiber. Jag tror att intresset är betydligt större än vad som framgår av anmälningarna på denna sida. Hoppas att fler talar om detta och att intresset ökar. Är helt övertygad om att vi kan få tillräckligt många i området för att börja gräva….

  • webmaster 9 oktober, 2012 at 21:49 - Reply

   Ja tyvärr verkar det som de utskick vi gjort till alla boende i Långbro inte riktigt läses av alla, vilket ju är synd. Vi har skrivit om fiber i varje nummer av LVF Aktuellt sedan förra sommaren och minst två av dessa har gått ut till alla boende i området, och alltså inte bara medlemmar.

   Vi planerar ett nytt utskick som endast berör fiber under november och som då förhoppningsvis ska utformas på ett sätt som lättare drar till sig uppärksamheten.

   Hjälp gärna till att sprida informationen om att det är oerhört viktigt att man anmäler sitt intresse här på hemsidan, då Telia inte verkar göra speciellt mycket innan vi når en högre “täcknigsgrad” i området. Anmälan är ej bindande på något sätt, utan ett sätt för oss att visa att folk verkligen vill ha fiber.

 2. David 3 september, 2012 at 16:27 - Reply

  När är det försent att anmäla sig?
  Försöker köpa hus i området…

  • webmaster 3 september, 2012 at 22:40 - Reply

   Än så länge vet vi inte när det “är för sent”. Diskussionerna är fortfarande inte klara, och vi vet ännu inte vad det innebär att Telnor nu köpt upp Ownit som är en av de aktörer vi fört diskussioner med hittills.

 3. Peter Ericsson 29 augusti, 2012 at 09:20 - Reply

  Hej,

  Vad är nästa steg? Känns som att allt gått i stå. Man skulle ju vilja gräva ner det innan marken fryser.

  Mvh

  Peter Ericsson

  • webmaster 30 augusti, 2012 at 00:08 - Reply

   Tyvärr har du rätt i att det gått lite i stå under sommarmånaderna, bla på grund av semestertider. Jag försöker som bäst rulla igång diskussionerna igen och få lite uppdateringar från de aktörer vi varit i kontakt med.

Kommentera