[Fiber] Telia har fått intresselistan

/, Villafiber/[Fiber] Telia har fått intresselistan

[Fiber] Telia har fått intresselistan

Den 1 februari hade vi fått in 284 intresseanmälningar för villafiber, och vi kontaktade återigen Telia som hittills visat störst intresse för vårt område. Deras säljare tyckte underlaget såg bra ut och borde bidra till ett rimligt pris för oss i slutändan.

Dessvärre för er 10 som anmält intresse men bor utanför Långbro (Gamla Älvsjö söder om Sjättenovembervägen, och i Herrängen) togs inte era anmälningar med i listan till Telia. Detta eftersom enbart ett fåtal intresserade hushåll på de gatorna skulle dra upp priset för allihopa. Min personliga rekommendation är att ni i era områden gör en liknande undersökning och samlar in intresseanmälningar som vi i Långbro nu gjort och fortfarande gör. Jag misstänker att ni har ett liknande underlag om folk ser att anmälan faktiskt avser det egna området.

Att vi skickat listan till Telia innebär inte att någonting är bindande på något sätt. Och vi fortsätter undersöka vad andra aktörer kan erbjuda. Det som nu sker från Telias sida är att de skickar listan med intresserade vidare till Skanova som kommer börja projektera och räkna på vad det skulle kosta varje enskilt hushåll. Säljaren kommer sedan återkomma till oss i början av mars för att meddela vad Skanova kommit fram till och hur vi eventuellt kan gå vidare.

Vi samlar fortfarande in intresseanmälningar, och har nu satt ett sista datum till 29 februari. Detta eftersom fler intresserade kan hjälpa till att sänka priset från Telia, och samma sak om vi skickar listan till andra aktörer också. (Om de som anmält intresse “hoppar av” kan Skanova behöva kalkylera om priset för installationen, som då med största sannolikhet blir högre än den som beräknats fram med de nuvarande 274 hushållen)

Om du inte gjort det redan, anmäl intresse på http://langbrovilla.se/fiber/

Tidigare artiklar på langbrovilla.se om villafiber:

 

By |2012-02-02T23:02:28+00:00februari 2nd, 2012|Categories: Information, Villafiber|Tags: , , , |5 Comments

About the Author:

5 Comments

 1. danne 4 februari, 2012 at 12:27 - Reply

  I vårt område finns det el/teleledningar i luften som man kan hänga fibern i så det borde gå att dra fiber utan att gräva ett enda spadtag. Det borde ju dra ner priset, hur ser det ut i övriga långbro?

  • webmaster 4 februari, 2012 at 15:54 - Reply

   Telia har sagt att de förlägger fiber i befintlig kanalisation för koppar där det går. Och hänger i luften där tele redan går i luften.

 2. Oskar 3 februari, 2012 at 20:00 - Reply

  Det har inte hörts med motsvarande förening hos t.ex. Herrängen om dom skulle vara intresserade att göra gemensam intresseanmälan till Telia? Det borde ju ge ett större antal intresserade så att det blir mer attraktivt för Telia, samt möjlighet att pressa priserna. Eller blir det ett för stort geografiskt område?

  • webmaster 4 februari, 2012 at 15:41 - Reply

   Vi har inte haft någon kontakt med kringliggande föreningar om fiber nej. Vi ansåg att det var svårt nog att försöka nå 50% intresse bland våra egna 1400 hushåll. (vilket vi heller inte lyckats med. Ännu.)

   Och som du skriver, skulle iaf Telia ändå förmodligen bryta ner i mindre områden. Men visst, kanske det ändå skulle påverka priset, det vet vi inte.

 3. Marcel Lutz 3 februari, 2012 at 06:48 - Reply

  Toppen. Tack.

Kommentera