Fiberinformation på höstmötet

/, Villafiber/Fiberinformation på höstmötet

Fiberinformation på höstmötet

På höstmötet i torsdags hade vi lite information om bredband via fiber till våra villor. Tyärr var inte uppslutningen till mötet så stor om vi hoppats på, och en gissning är att de allra flesta som faktiskt är intresserade inte var på mötet.

Jag hade ett antal broschyrer om Telias Öppen Fiber med mig till de om var intresserade. Det var ingen strykande åtgång på dem, så jag har en del kvar. Är det någon som vill ha, hör gärna av er till mig på webmaster@langbrovilla.se så kan ni komma förbi och plocka upp en hemma hos mig.

Om du bor i området och är intresserad av fiber kan du dessutom göra en intresseanmälan. I dagsläget har vi ca 30 anmälningar registrerade.

En av frågorna som togs upp på mötet var hur vi ska gå vidare efter mitt inledande arbete. Behöver vi en arbetsgrupp? Finns det isåfall personer som är intresserade av att delta i en sådan? Finns det personer med kontakter och/eller kunskap när det gäller fiber till villa? Hör gärna av er via kontaktformuläret eller kommentera här nedanför.

By |2011-12-10T00:44:03+00:00oktober 28th, 2011|Categories: Information, Villafiber|Tags: , , , |7 Comments

About the Author:

7 Comments

 1. Lasse 10 november, 2011 at 19:36 - Reply

  Om det finns behov av fler i arbetsgruppen för fiber så ställer jag upp.

 2. Oskar 1 november, 2011 at 14:16 - Reply

  Bra att det togs upp på mötet. Men tyvärr var det inte med i kallelsen, vad jag kan minnas, att ämnet skulle tas upp. Jag hade nog prioriterat om min tid och gått på mötet om jag visste att det skulle tas upp.

  Det finns troligtvis redan en stor mängd fiber nedgrävd i området, till skolor osv. Dessutom har det ju grävts i gatorna här och där och man kan hoppas att dom har passat på att lägga ner fiber på samma gång.
  Frågan är vem som har info om detta. Jag har tidigare försökt fråga Stokab utan att få något vettig svar.
  I Herrängen är det Zitius som är tjänsteleverantör, kanske går att få info från dom?

  Jag tror tyvärr att många är nöjda med deras nuvarande uppkoppling, troligtvis ADSL. Så det måste ut mer information till villorna, då räcker inte det nog inte att bara skriva på denna websida. Skulle gissa att dom som hittar informationen här är bara dom som redan är intresserade av fiber.

  • webmaster 1 november, 2011 at 17:49 - Reply

   Oskar, i kallelsen (LVF-Aktuellt nr 5) stod det att det efter den fastställda dagordningen skulle pratas bredband via fiber, och att vi skulle meddela på hemsidan om vi fick tag på en föreläsare eller inte. Och att ämnet hur som helst skulle beröras under mötet oavsett.

   Med största sannolikhet kommer vi gå ut med info om fiber på papper till alla boende i området, även de som inte är medlemmar, innan årets slut. Tills vidare får alla som läser detta gärna sprida http://långbrovilla.se/fiber till sina grannar.

   • Oskar 3 november, 2011 at 22:42 - Reply

    Ah mitt fel, det var visst lappen från Älvsjö fastighetsägareföening som jag tänkte på.

    Hur som helst, låter bra att det ska gå ut info i området.

    Jag kan också tänka mig att ställa upp, om det finns något jag kan hjälpa till med.

  • Martin 9 november, 2011 at 15:02 - Reply

   Vi i Herrängen har inte fått nån fiber..
   Sist jag hörde nåt i ärdendet skulle Zitius göra ett nytt försök att få fler att hoppa på i början på 2011 – och det var ju ett tag sen. Jag anmälde mig själv förra hösten, men har inte hört ett ord sen.

 3. Anders 1 november, 2011 at 13:16 - Reply

  Behövs det folk till en arbetsgrupp så ställer jag upp. Jag har dock varken kunskap eller kontakter när det gäller fiber till villa 😉

  • webmaster 1 november, 2011 at 17:40 - Reply

   Tack Anders. Jag kommer inom kort kontakta dem jag haft kontakt med i ärendet tidigare för att få ihop en arbetsgrupp.

Kommentera