Här kommer lite blandad information om fiber-arbetet.

Vanliga frågor och uppdaterad sida om Villafiber

Sidan om villafiber har uppdaterats med lite nya dokument. Bland annat ett från Telia som beskriver deras tjänsteleverantörer i det öppna fibernätet, med länkar till respektive leverantör så var och en kan undersöka och jämföra priser på tjänster. (En snabb jämförelse med Telia BAS telefoni/Telia 8Mbit DSL/Boxer Mix TV och motsvarande tjänster via fiber-bredbandet visar att det finns möjlighet att spara upp till 2.000 kronor per år på de fasta tjänstekostnaderna, beroende på vad man har idag och vilka tjänster man väljer)

Dessutom har sidan med vanliga frågor gjorts om till ett PDF-dokument som kan laddas ned. Om du har möjlighet, skriv gärna ut detta dokument och visa för dina närmaste grannar som ännu inte anmält intresse.

Intresseunderlag för Telia

Vi behöver ytterligare ca 30 intresserade för att nå den gräns där Telia tror sig kunna nå en installationskostnad mellan 20-22.000 kronor. För att komma ner till 18-20.000 kronor behövs ytterligare ca 100 intresserade. Jag tror personligen att vi har underlaget för det, men det gäller att få dessa hushåll att göra en intresseanmälan också. Hjälp gärna till med dörrknackning hos dina närmaste grannar. Om du har möjlighet, printa gärna dokumentet “Vanliga frågor” som finns att ladda ned på sidan om Villafiber. Notera att beloppen ovan är en väldigt grov uppskattning från Telia, och inga som helst löften.

Boende i kringliggande områden

Vi har fått in intresseanmälningar från Herrängen, Långsjö och Gamla Älvsjö. Tyvärr har vi inte kunnat ta med er i intresseanmälan till Telia. Detta då antalet anmälda i dessa områden är så litet att det skulle dra upp installationskostnaden för alla i Långbro. Jag tvivlar inte på att det finns ett större intresse även där, men i nuläget har tyvärr inte LVF resurser att driva fiberfrågan även för era områden. En rekommendation kan vara att någon/några hos er gör som vi och samlar in intresseanmälningar att ha som underlag och sedan ta kontakt med Telia. Jag (webmaster) kan hjälpa till att förmedla kontakt om så önskas. Telia har uttryckligen sagt att de är intresserade av även era områden (surprise),

 

Tidigare artiklar på langbrovilla.se om villafiber: