Den fiberleverantör vi nått längst i diskussionerna med är Telia, och de är också troligast den enda lösningen till ett vettigt pris. För en tid sedan skickade vi listan med fiberintresserade till dem. Dock anser de att för att kunna nå ett rimligt pris per hushåll behöver de ytterligare ca 60 intresserade hushåll i Långbro, utöver de knappt 300 vi redan har.

Vi skickar därför ut denna lilla bedjan om hjälp till er allihop. Om ni pratar med grannar och vänner igen och påminner dem om att de behöver anmäla sitt intresse om vi ska kunna få någon fiber i området, vore det väldigt uppskattat. Om bara varannan av er som redan anmält intresse lyckas värva ytterligare ett hushåll så når vi Telias önskan med råge och kan kanske få ner priset ytterligare lite.

Så kom igen, ut och ragga folk som vill ha fiber och be dem anmäla intresse på https://langbrovilla.se/fiber snarast, gärna före 10 mars. Efter det datumet har vi en ny kontakt med Telia för att kolla läget. Skicka gärna detta information vidare till vänner och bekanta i området, gör vad du kan för att sprida ordet.

Lyckas vi inte få ihop tillräckligt många genuint intresserade, oavsett vilken leverantör man “vill ha”, kommer vi inte kunna få någon fiber indragen till någon av oss till ett vettigt pris.

Här kommer en kort liten text du kan klippa och klistra in i ett mail till vännerna om du inte vill skicka hela detta brev vidare:

—8<—
Hej, Jag har anmält mitt intresse för Internet via Fiber i Långbro.
Det kommer att bli grymt bra. Anmäl dig du med, det saknas just nu 60
hushåll. Ju fler som anmäler sig desto billigare. Anmälan är inte
bindande.

Anmäl dig på https://langbrovilla.se/fiber
—8<—

Tack på förhand för hjälpen,