Uppdatering 7 oktober 2013:
Båda kampanjerna avslutade, den senaste avslutades 2 juni 2013
.

Telias kampanjer för villafiber i Älvsjö är sedan början på sommaren avslutade, och alla som fanns skriva på adresser i berörda områden skall alltså ha haft möjligheten att beställa en fiberanslutning om man ville. I de fall det varit svårt att få kontakt med fastighetsägaren gjordes ett flertal brevutskick och man knackade även dörr hos alla berörda fastigheter.

Kampanjerna riktade sig enbart till enskilda villaägare, varför de mindre (eller större) BRF eller samfälligheter som finns i området inte fick något erbjudande. Dessa kan på eget initiativ kontakta Telia Öppen Fiber eller annan leverantör för att be om en offert för anslutning.

Är du nyinflyttad i området och förra husägaren valde att inte installera fiber finns i nuläget tyvärr ingen generell lösning. Men du kan kontakta kundtjänsten för Telia Öppen Fiber. De kan direkt se om ert hus kan få fiber (om det är förberett på er gata) och ge pris på vad det skulle kosta.

Kundtjänst för Öppen Fiber nås på 020-40 24 00, vardagar mellan kl. 08.00-16.30, eller via e-post.

 

Frågor och svar

Jag har Telia ADSL med bindningstid idag. Vad gäller när jag får min fiber installerad?
Du kan via Telias kundtjänst “uppgradera” till bredband via fiber med Telia som tjänsteleverantör och bortse från eventuell bindningstid du har kvar på ditt ADSL. Varje enskild kund kontaktar Telia kundtjänst själv för att ordna detta när fiber finns på plats. Detta är inget som i dagsläget går att lösa per automatik via Bredbandswebben utan man behöver kontakta kundtjänst hos Telia.


En del av den tidigare informationen på denna sida får ligga kvar tills vidare, då det kanske kan hjälpa andra områden som vill ha fiber till sina villor.

Artiklar på langbrovilla.se om villafiber

Notera att telefonnummer i dokumenten från Telia nedan INTE är aktuella för oss. De gäller endast när man väl har fiber indraget i huset.

[download id=”8″ format=”2″]
[download id=”9″ format=”2″]
[download id=”10″ format=”2″]
[download id=”11″ format=”2″]
[download id=”17″ format=”2″]
[download id=”19″ format=”2″]