Den 1 februari hade vi fått in 284 intresseanmälningar för villafiber, och vi kontaktade återigen Telia som hittills visat störst intresse för vårt område. Deras säljare tyckte underlaget såg bra ut och borde bidra till ett rimligt pris för oss i slutändan.

Dessvärre för er 10 som anmält intresse men bor utanför Långbro (Gamla Älvsjö söder om Sjättenovembervägen, och i Herrängen) togs inte era anmälningar med i listan till Telia. Detta eftersom enbart ett fåtal intresserade hushåll på de gatorna skulle dra upp priset för allihopa. Min personliga rekommendation är att ni i era områden gör en liknande undersökning och samlar in intresseanmälningar som vi i Långbro nu gjort och fortfarande gör. Jag misstänker att ni har ett liknande underlag om folk ser att anmälan faktiskt avser det egna området.

Att vi skickat listan till Telia innebär inte att någonting är bindande på något sätt. Och vi fortsätter undersöka vad andra aktörer kan erbjuda. Det som nu sker från Telias sida är att de skickar listan med intresserade vidare till Skanova som kommer börja projektera och räkna på vad det skulle kosta varje enskilt hushåll. Säljaren kommer sedan återkomma till oss i början av mars för att meddela vad Skanova kommit fram till och hur vi eventuellt kan gå vidare.

Vi samlar fortfarande in intresseanmälningar, och har nu satt ett sista datum till 29 februari. Detta eftersom fler intresserade kan hjälpa till att sänka priset från Telia, och samma sak om vi skickar listan till andra aktörer också. (Om de som anmält intresse “hoppar av” kan Skanova behöva kalkylera om priset för installationen, som då med största sannolikhet blir högre än den som beräknats fram med de nuvarande 274 hushållen)

Om du inte gjort det redan, anmäl intresse på https://langbrovilla.se/fiber/

Tidigare artiklar på langbrovilla.se om villafiber: